Александър Николов с нови разкрития за Джемкорп. Бившият министър на енергетиката

...
Александър Николов с нови разкрития за Джемкорп. Бившият министър на енергетиката
Коментари Харесай

Нови разкрития за Джемкорп от бивш министър

Александър Николов с нови разкрития за " Джемкорп ". Бившият министър на енергетиката от кабинета " Петков " съобщи, че подписаният меморандум не е с GemCorp, a с IP3 и GemCorp.

" През последните 6-7 месеца потреблението на Министерството на енергетиката като представители на ГЕРБ беше много забавно. За този капиталов интерес към България се знае още от края на 2021 година Той беше извънредно здрав, само че с помощта на несъстоятелни изказвания от лица, привлекли нулеви вложения в България, двете компании отдръпнаха интереса си от страната. Изразил съм мнението си в Министерския съвет, че Меморандумът не би трябвало да бъде преустановен, тъй като е израз на политическа уязвимост ", сподели той в ефира на Bulgaria ON AIR.
-->
По думите му още по времето на постоянния кабинет самият той е изискал акционерната книга на двете компании, в която написа дали са съветска благосъстоятелност.

" Прекратяването на Меморандума е показна нестабилност и навеждане под политическия напън на странна съпротива. Ако някой ден още веднъж мога да приказвам с представители на IP3 и GemCorp отново ще го направя. От 2018 година насам и в двете компании няма съветски пари ", безапелационен бе той. 

Николов разяснява и проблема към " Турски поток ". 

" Състав на Комисията за енергийно и водно контролиране утвърждава доста забавен бизнес проект за плана. Гаранциите а осъществяването му са от банката - притежател на доставчика на горивото. Дори да не съблюдава договорът, България няма гаранция, че ще се си получи парите или природен газ, който има единствено една входяща точка. Проектът е пагубен ", акцентира той. 

Според него с изключение на изхарчените досега 3 милиарда лв., " методът на осъществяване на плана води до цялостна декапитализация на " Булгартрансгаз ".

" Не мога да кажа до какво ще доведат дейностите на настоящия кабинет на Министерството на енергетиката. До август 2022 година всички условия по контракта с " Газпром Експорт " са спазени от българска страна. Има няколко души в България, които поставят кански усилия да обезсилят позицията на страната по отношение на " Газпром " в арбитраж ", заключи той

Николов заключи, че България се " пази " от евентуално дело, като съблюдава своите отговорности по контракта.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР